dimarts, 10 d’agost del 2010

Arribada dels explorados sota el diluvi universal


Avui avui avui... dia d'iniciar l'eix d'animacio, i dia de pluja. Molta, pero breu pluja.

El dia començava, per a alguns, a les 6:20 del matí. Haviem de fer classe a la lar (internat) perque l'eix es feia a les 9:30. per tant les classes s'han avançat a les 7:00 del mati. Ens hem aixecat despres de sentir per 4ª vegada la mateixa cançó al mobil fent la funcio d'alarma. A fora, al carrer, boira i més boira. Al caminar sentiem les petites gotetes d'aigua tocant la nostra pell. Arribem al menjador disposats a esmorzar i carregar piles pe a les classes, pero... SORPRESA! la taula no estava parada, Mama Grassa (la cuinera) no hi era i ni jo ni el meu company Alexandre sabiem on eren els aliments per esmorzar. Resultat de tot aixó: Hem esmorzat a les 6:50, "sin prisa pero sin pausa" i preparats per anar a la lar.
Alla les coses eren ben diferents. A les 7:00 del mati aquestes nenes tenen mes activitat que passeig de gracia a les 19 de la tarda... admirable. Ens repartim dues aules (una per a 6ª i l'altra per a 8ª i un parell de noies de 9ª), movem taules i cadires i a les 7:15 comencem amb la materia. Desconec quina materia estava donant el meu company, pel que es jo, taules de multiplicar... les temudes TABLAS. A parti d'aquí saltae la hora i mitja de classe. Es innecessari explicar que h ensenyat la taula del 7 i del 8 a nenes de... 17-18 anys? En fi... continuem.

8:30 del mati: Acabem les classes i tornem al menjador, on, suposem, estan esmorzant els nostres companys. Primer error, suposem malament, ja han esmorzat. Be... teniem fins a les 9:30 per preparar la... PRESENTACIO DE L'EIX!!! SIIIIIIIIIIIII!!!! per fi podrem començar el nostre estimat i adorat eix d'animacio... ens disfrassarem de Inconcient (Elisenda Carrio Iglesias), Indiana Tapioca (Pablo Ramos Garcia), Tonto (Jofre Mateu Matesanz: Preocupantment apretat dins d'una armilla i una camisa notablement petita), el director (Alexandre Aguado Fernandez) i la productora (Maria Vazquez Roca).
Aixo no ho sabeu, pero es que avui pel mati, ha arribat un grup d'exploradors itrepids els quals porten 3 anys rodant un documental sobre el paper de la ona a diferents cultures d'arreu del mon, pero tant bon put han arribat, un d'ells ha perdut la cinta. QUI?! No ho sabiem. Les acusacions volaven en totes direccions. El tonto que si ha set l'Indiana Tapioca, l'Indiana Tapioca ha acusat a la inconscinet, aquesta al tonto i aixi una bona estona. Despres d'una llarga discusio, ens han explicat que cadascun tenia una pista sobre el culpable, pero a canvi volien que fessim diverses proves... no se perque, pero em recorda a l'esxcursio de passos. En resum, que qui ha perdut les cites de video ha set la senyora productora. MENTIDERA!!! Hem cridat tots. Com no podia ser d'altra manera, la senyoreta productora ha demanat disculpes i ens ha dit que per entregar el documental a temps els falsejariem. Bona idea.

A DINAR!!! Son les 12 del mig dia. Hora sobrada per anar a dinar per aquestes terres salvatges. Dinar: menjar aliments al mig dia seria una bona definicio, peo es que els aliments que cuina Mama Grassa son d'un altre mon. De fet, ara que penso, no comprare cap souvenir, sino que m'emportare a aquesta senyora a casa meva.

Despres de dinar migdiada per a mi. Ahir vaig dormir poc, i clar, tots sabem que si la son no s'acumula, el cansament si... i a mi se m'acumula molt aixi que en el dia d'avui hi ha una petita llacuna l'hora i quart.

Despres de dinar mes classes, uns al cntre daimao per als joves del poble, i els altres  la lar amb les nenes del centre. Despres de dues hores de... MES "TABLAS" ha tocat... txan txan txan... una nova visita dels exploradors!!! I es que resulta que les nenes van al cole en dos grups, un de tarda i un de mati de manera que l'eix sempre es fara dues vegades. Sobren les explicacions.

Despres de l'eix, i per matar les hores mortes, hem jugat una partida rere l'altre al Monopoli de CARTES!!! No explicare com va per deixar-vos amb la intriga. A les 18:30 a escalfar els sopar i poc abans de les 19 a sopar. Bo com sempre. S'esgoten els adjectius per descruir els exquisits plats d'aquesta dona.

Després de sopar poca cosa mes. Alguna partida al monopoli de cartes i una visita a les nenes. Uns pocs hem decidit pujar una horeta (que al final ha resultat ser hora i 20 minuts)amb les nenes per veure que feien. Algunes jugar, altres cantar i altres repassar o fer(-me) els deures. SI ES QUE SON MOLT APLICADES!!!! Al final, i com no pot ser d'altra manera, hem acabat, tots, cantant i ballant, fins que a les 21:20 i gracies a un enginyós joc de paraules de la Laia (que ara no explicaré perquè seria molt llarg i complexe) han entès que ja era tard i que tocava dormir. Per part nostres, hem tornat al menjador/sala d'estar/punt de trobada i jo, he començat a escriure aquest post.

Pablo

5 comentaris:

  1. Fantàstic relat, Pablo ;))
    Esteu aprofitant molt el temps i veig que sereu uns grans exploradors, a més d'uns bons mestres.
    Molts petons a tots!!!
    Txus

    ResponElimina
  2. Una pregunta que m'intriga molt, feu les classes en portuguès, en català, en anglès...????

    ResponElimina
  3. Molt be Pablo.... comencem a tramitar el visat i el permis de residencia de la cuinera? ;)
    Ja veig que l'acytivita esta garntida i que no us avorrireu, no?
    Francesc Mateu

    ResponElimina
  4. Monopoli de Cartes!! Que me'n dieu, us agrada?? És la meva petita aportació al viatge perquè les hores d'avió siguin menys pesades i perquè us ho passeu be tots junts!
    Un petonet a cada un, el mes gran per l'Eli!! ;)

    Mireia

    ResponElimina