dimecres, 11 d’agost del 2010

Un dimecres qualsevol a la Lar Henriqueta Aymer

6:30h: Sona el despertador per aquells que han de fer les primeres classes del dia.

7:00h: Comencen les classes de repàs a la Lar (la llar) amb les meninhas que van a l'escola per la tarda (per tant, al matí estan a la Lar), depèn del dia serà classe de Mates, Anglès, Naturals o Educació Social (higiene, autoestima, pedagogia sistèmica, família, etc). Dues persones del grup fan aquestes classes de repàs durant l'estona que tenen per l'estudi.

8:30h: Les de la Lar acaben les classes de repàs i van a fer el Matabicho (esmorzar: matar el gusanillo) mentre la resta del grup que s'ha llevat més tard va a donar la papa (el menjar) als infants del poble que no tenen les mateixes condicions que les meninhas. Aquesta papa es dóna al Centre do Padre Damiâo, dues dones fan el menjar, una papilla amb molt de sucre i farina. La papa només és dóna els dilluns, dimecres i divendres al matí.

9:30h: Uns quants es queden donant la papa i jugant amb as crianças (els infants), uns altres, si ha vingut algun jove a fer repàs es queda amb ells per fer o bé anglès o bé física/química, i uns altres baixen a la Lar a fer o bé eix d'animació o algun taller amb les meninhas.

11:30h: Finalitzem les activitats i classes de repàs i tenim fins les 12h per fer descans, escriure e-mails, etc.

12:00h: A dinar i fer la migdiada, o rentar la roba o anar al mercat o jugar a cartes o escriure e-mails o...descansar.

14:30h: Comença la tarda. Classes de repàs amb les meninhas que han anat a l'escola a la tarda, com al matí, fem o bé anglès, o naturals, o mates o educació social, etc., segons el dia.

16:30h: Acaben les classes de repàs i comencem eix d'animació, amb dinàmiques, jocs, activitats o tallers de polseres o maquillatge.

17:30h: Les meninhas marxen a preparar-se per la oració de la tarda.

19:00h: A jantar, a menjar (sopar).

20:00h: Anem a la Lar, on estan les meninhas, i ballem, juguem o seguim amb les classes de repàs, aquestes nenes són molt aplicades!!

21:00h: Ens acomiadem de les nenes i anem a la zona comú nostre a jugar a cartes, veure la TV, preparar les activitats i classes de l'endemà, fer estones de te, etc.

22:30/23h: A dormir!

Clara.

1 comentari:

  1. MCarme,( Mare de l'Arnau)12 d’agost del 2010, a les 17:04

    Hola Clan II. Tot aixó que expliqueu es molt interesant pero també ens agradaria saber les vostres impresions.Com uns joves del "1er mon" veuen la vida i les prespectives de futur d'aquesta societat que os acull aquests dies.
    Crec que per vosaltres hi haurà un "abans i un despres" d'aquest Projecte.

    ResponElimina